duminică, 24 iulie 2016

Copiii și aparatul dentar

 Dinţii strâmbi, distanţaţi sau înghesuiţi reprezintă una dintre principalele probleme de sănătate şi estetică dentară în rândul copiilor.
Medicii specialişti atrag atenţia asupra importanţei sănătăţii danturii de la vârste fragede. Ceea ce este bine să știi ca părinte este faptul că prima consultație ortodontică și începerea tratamentului trebuie făcute cât mai devreme de la 7 ani, odată cu erupția primilor dinți permanenți, când oasele sunt mai maleabile, problemele dento-maxilare nu s-au agravat, iar dinții pot fi îndreptați sau dirijați să erupă în poziție corectă.
Este datoria ta ca părinte să urmărești apariția și creșterea dinților copilului tău, iar teoria după care se ghidează toți părinții de a aștepta să erupă toți dinții apoi să meargă cu copilul la dentist este greșită.
Din păcate, conform studiilor, se pare că jumătate dintre copii ar trebui să poarte un aparat dentar din diferite cauze precum alinierea necorespunzatoare, înghesuirea sau spațierea dinților, fiind foarte des întâlnite. Dacă aceste imperfecțiuni rămân netratate, atunci pot apărea complicații sau chiar alte afecțiuni cauzate în special de masticație necorespunzătoare. Cu alte cuvinte, aparatul dentar la copii este foarte important pentru că dinții trebuie să se dezvolte sănătos.
Probabil te-ai întrebat ce poți face ca dințișorii copilului tău să crească drepți și sănătoși, din timp, fără durere.
De cele mai multe ori, medicii stomatologi recomandă aparatul dentar, pentru că este o soluție la îndemână și eficientă, care în timp, îi poate asigura un zâmbet perfect și o imagine de sine îmbunătățită copilului.
Dar când este momentul potrivit pentru a purta aparatul dentar și care sunt semnele care îți atrag atenția asupra problemelor igienei orale ale copilului tău?
În primul rând, când observi că cel mic întâmpină dificultăți cu mestecatul sau dinții par să nu crească cum trebuie, e timpul să ceri sfatul unui pediatru sau chiar al unui stomatolog.
Unele probleme ortodontale sunt  genetice, iar altele se dezvoltă în timp, din cauza respirației pe gură,  când copilul își suge degetul, din cauza bolilor dentare sau a accidentelor. Cu siguranță îți vei da seama când ceva e în neregulă cu dentiția copilului tău.
Dinții se îndreaptă cel mai ușor cu ajutorul unui aparat dentar în cazul în care sunt prea lipiți unii de alții și nu sunt aliniați corect, ceea ce ajută și la menținerea sănătății lor, perntru că dinții încălecați sunt greu de curațat și de întreținut.
            În plus, tratamentul evită pierderea dinților și împiedică dificultățile de mestecare a alimentelor și asigură sănătatea gingiilor. O dentiție necorectată la timp poate duce la dureri de cap cronice, dureri de gât sau la nivel facial, iar aparatul dentar salvează copilul de asemenea complicații dureroase.
Un zâmbet frumos înseamnă dinți sănătoși, dar și perfect aliniați.
Îți doresti ca și copilul tău să aibă mai târziu un astfel de zâmbet iar în această problemă te va ajuta specialistul ortodont și aparatul dentar care vor rezolva problema iar în  cabinetul de stomatologie Cris Smile Bucureşti te vei simții bine atât tu cât și copilul tău. Este bine să știi, cabinetul de stomatologie  Cris Smile Bucureşti folosește doar cele mai bune materiale dentare în domeniu, tratamentul se efectuază cu anestezie, deci vei avea parte de o experienţă lipsită de durere pentru copilul tău. Pentru că este un cabinet stomatologic foarte modern și foarte bine dotat, iar personalul de acolo este de înaltă clasă, copilul tău va fi tratat cu multă atenție și grijă.
Dacă ai plăcerea să nimerească în cabinetul medicului cu sticker-ul pe fereastră  câmp de flori” o să asocieze aparatul dentar cu un superb peisaj de vară iar profesionalismul medicilor îi va aminti întotdeauna de acest peisaj și de aparatul său dentar.
Să nu uităm că un zâmbet poate schimba lumea, dar pentru aceasta avem nevoie de medici pasionați ca cei de la cabinetul de stomatologie Cris Smile Bucureşti, tehnologie performantă și cele mai bune servicii stomatologice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu