duminică, 19 iunie 2016

Jucării

Multe jucării mă privesc de pe etajeră, dintre cărţi. Sunt triste. De ceva vreme nu m-am jucat cu ele.
Le-am primit acum foarte mulți ani din partea părinţilor mei și nu numai. Deşi mi-au plăcut foarte mult şi m-am jucat de multe ori cu ele, acum nu mai am timp de ele, am crescut...
Atunci când am primit aceste jucării eram mică, iar principala mea preocupare era să mă joc. Primeam adesea cadouri.
 Când a venit timpul să ofer aceste  jucării unui copil mai mic care să se bucure de ele am ezitat. Am făcut o selecție și mi-am păstrat căteva decare nu m-am putut despărții. Îmi doresc foarte mult să bucur copiii dar am vrut să mă bucur de priveliștea de a savura joaca copilului meu cu jucăriile folosite de mine când eram copil.
De fapt ce sunt jucăriile? Pentru mine nu sunt doar simple obiecte, ci mult mai mult. Sunt parte a copilăriei mele, parte a familiei, un album prețios care va fi mereu al meu.
Jucariile imi aduce aminte de copilaria mea dragă, de amintiri triste și fericite.
Când văd azi copii jucându-se mă gândesc de ce nu pot reveni la acele vremuri în care și eu mă jucam și vedeam totul așa cum vroiam eu…în care cruda realitate nu ma lovea ci mă evita mereu, mereu.
Eu cred că jucăriile pentru mulți oameni sunt simbolul infantilității, mai bine zis simbolul copilăriei.Toți ne-am dori să mai gustam măcar odată din timpul în care eram copii.
Când eram mică aveam
jucării care erau cei mai buni prieteni ai mei și în care aveam deplină încredere. Le împărtășeam secrete, vorbeam cu ele. Aveam impresia că mă ascultă, mă dojeneau uneori când uitam de ele, le ceream sfaturi.... și ce sfaturi !
Mașinuțele erau înțelepte deoarece erau favoritele mele iar eu doream să devin o persoană înțeleaptă. Camioanele erau uituce, deoarece sigur uitau câte ceva acasă.
Despre ce vorbeam cu ele??? Despre școală, colegi, profesori și alte lucruri mărunte petrecute în viața mea.
Mașinuțele mele au îmbătrânit o dată cu mine.
M-au bucurat pe mine dar au bucurat și copilăria copilului meu.

Astfel o jucărie poate schimba viața, în sensul că aducându-ți aminte de vremurile de demult, uiți problemele prezentului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu