marți, 25 august 2015

O altfel de LEAPȘA !

Azi voi juca “ LEAPȘA” . De ce ? Pentru că atunci când rămân în pană de idei de joc copii se întorc la vechiul joc : "LEAPȘA"
Leapșa este jocul care te provoacă, chiar dacă nu ești hotărât să-l joci.
Cred că cel care m-a provocat a fost sigur că o să-l preluez. Dar să le luăm pe rând...
Ce este LEAPȘA? Cel mai probabil este cel mai vechi și mai simplu joc cunoscut de copii, un joc îndrăgit cu reguli clare, puține și simple.
Dar cum  se joacă, vă mai amintiți? Unul dintre jucători trebuie să îi alerge pe ceilaţi. Când reuşeşte să atingă un alt jucător acesta din urmă devine cel care trebuie să alerge după jucători în încercarea de a atinge pe unul dintre ei.
Conform DEX, LEÁPȘA/ lepșeLovitură dată cuiva cu palma, “De-a leapșa “= numele unui joc de copii.
 Până aici nu a fost o provocare ci mai degrabă am lăsat totul baltă și mi-am amintit cu drag de anii copilăriei când jucam acest joc împreună cu copiii de pe uliță. “Leapsa”, “Țară, țară vrem ostași”, “Rațele și vânătorii”, “Șotron” sunt jocuri care au în ele amintirea frumuseții copilăriei de altădată și contribuie și azi la dezvoltarea fizică a copiilor, la dezvoltarea emoțională, ajutându-i să-și dezvolte abilitățile de comunicare, creativitatea și lucru în echipă.
Am căutat să-mi amintesc și mare mi-a fost mirarea să deslusesc că azi există leapșa  cu măna, leapșa cu mingea, leapșa pe întrebări, leapșa pe întrebări incomode, leapșa pe minciuni, leapșa pe fructe, leapșa cărților citite etc…
In general  de leapșa în blogosferă nu am auzit sau dacă stau bine să mă gândesc, poate se poate juca pe întrebări personale dar văd că de data asta   imaginația celor  de la http://www.blogawards.ro/  a fost dusă la extreme.
Să jucăm LEAPȘA despre SUMMER BLACK WEEK de la QUTLET

  


Această campanie se desfășoară în perioada 13.08-20.08 și oferă celor îndrăgostiți de  lenjeriile de pat  Qutlet  o promoție . La comanda unei lenjerii de pat în această perioadă  beneficiezi de promotia 1+1 GRATIS și intri automat în cursa pentru o excursie la Paris.
Campania  SUMMER BLACK WEEK  împlinește vârsta de 2 ani, poate și de aceea joacă leașpa, dar de data aceasta cu LENJERII DE PAT QUTLET vizitezi și Europa !
Lenjeriile de pat  Qutlet au un design inedit, sunt foarte versatile şi se potrivesc oricărui model de pat. Culorile sunt vii şi rezistă la spalări îndelungate. Se pot curăţa foarte ușor, la maşină automată. Dați frâu liber imaginației și alegeți-vă cele mai frumoase modele, de lenjerii de pat, ce cu siguranţă vă vor încânta privirea şi vă vor răsfăţa somnul.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu